Edice LSFH v rámci cyklu Pulsujíce

25.11.2015 09:59

 

Pulsujíce ⌗6: Pulsy feat. Literární soutěž Františka Halase

Pondělí 30. listopadu 2015, 19:00

SKØG Urban Hub

Dominikánské náměstí 187/5, Brno

 

Lze v autorské tvorbě soutěžit? Jak se vybírá desítka finalistů? Byla možnost publikovat prvotinu nějak zlomová? Na podobné otázky bude na dalším večeru Pulsujíce odpovídat Vojtěch Kučera za Literární soutěž Františka Halase. Společně s ním představí své prvotiny, které vyšly právě v edici LSFH, tři autoři, jmenovitě Pavel Zajíc, Klára Šmejkalová a Michaela Horynová.
Otevřený rozhovor povede Vojtěch Velísek. O instalaci prostorového objektu se postará Nikol Piškytlová.

Vstupné: 20,-
-------------------------------------------------
Vojtěch Kučera (1975)
Vystudoval geografii na Masarykově univerzitě v Brně. V letech 1999-2003 působil jako šéfredaktor Vendryňského poetického magazínu Weles, který založil společně s Bogdanem Trojakem. Od roku 2007 se podílí na organizaci a dramaturgii Literární soutěže Františka Halase. Externí spolupracovník časopisu Host, pro který rediguje básnickou část rubriky Nová jména. S polečně s Radkem Štěpánkem pořádá setkání Děkujeme za Vaše básně! na zámku Kratochvíle.
/// https://www.nehybnost.cz/

Pavel Zajíc (1988)
Působí v redakci revue Weles a je členem pěveckého sboru Láska opravdivá. Svou prvotinu vydal v edici LSFH v roce 2013 pod názvem Ona místa.
/// https://www.pavelzajic.cz

Klára Šmejkalová (1993)
Klára Šmejkalová žije v Praze, kde studuje psychologii na Karlově Univerzitě. Básně publikovala např. v Kontextech, Kulturních novinách, Hostu či na internetovém portálu Literární.cz. Svou prvotinu vydala v edici LSFH v roce 2014 pod názvem Naživo.
/// https://klarasmejkalova.wordpress.com/

Michaela Horynová (1989)
Michaela Horynová, absolventka FSS v Brně, žije v Hradci Králové. Básně publikovala např. v Hostu či internetovém časopise iLeGaLiT. Svou prvotinu vydala v edici LSFH v roce 2015 pod názvem V zahradách.
/// https://mihorami.tumblr.com/

 

Shnutí 43. ročníku soutěže na stránkách revue Pulsy: https://revuepulsy.cz/halas-goldstein-torcik/